Osebna rast je še kako pomembna za našo osebno srečo

Ste eni izmed tistih, ki živite tako kot bi drugi želeli? Jaz priznam, da do pred kratkim nisem niti vedela, kaj je osebna rast in če mi je že prišlo na uho o tej zadevi nisem hotela slišati čisto nič, ker sem enostavno živela, kot so drugi želela in mislila, da bom tako najlažje hodila skozi življenje.

Ne, bom rekla, da mi ni šlo, lahko rečem, da sem lepo živela na zunaj, kaj pa je delalo z menoj znotraj mene, si nisem hotela niti pogledati, kaj šele priznati, da je osebna rast še kako pomembna, če želimo resnično biti srečni sami z seboj. Ja, to je bil ta moj problem, ki je počasi postajal vedno večji in vedno bolj sem postajala utrujena, nezadovoljna, nesrečna, čeprav sem živela isto kot prej, kajti začela sem spoznavati, da pa nekaj v moji sreči vseeno ne štima.

To se je zgodilo čisto po naključju, ko me je ena prijateljica vprašala, kdaj sem najbolj srečna, pa sem ji odgovorila, da ko so drugi srečni. Ni bila zadovoljna in sledil je stavek, da je osebna rast še kako pomembna in kaj si jaz mislim o tem. Nisem ji znala povedati, oklepala sem se misli, da je osebna rast nepomembna in zakaj bi se ukvarjala z njo, če sem srečna, ker osrečujem druge in delam, kot drugi želijo. Moja prijateljica je bila šokirana, ni ostala tiho, postavila me je pred dejstvo, kateremu pa nisem mogla pobegniti, vprašala me je kdo sem in v čem sem dobra.

Takrat pa žalost, zaprla mi je usta, takšne žalosti nisem čutila že dolgo, vedela sem o čem govori in vedela sem, da si jaz tega nisem dovolila misliti celo moje življenje, da je zame osebna rast nekaj nedovoljenega in da to ni prav. Zlomila sem se in zajokala. Prijateljici je bilo hudi, hkrati pa je vedela, da sem odprla vrata za svojo srečo in moja osebna rast je se je začela. Ne pozabite nanjo!