Napredna VoIP telefonija je vedno dostopna

VoIP telefonija velja v zadnjem času za najpomembnejšo inovacijo na področju vzpostavitev in upravljanja poslovnih telekomunikacij. Zanjo ne potrebujete ničesar drugega, kot samo računalnik, dostop do internetnega omrežja in namestitev aplikacije. 

Gre za zelo preprost komunikacijski kanal, ki temelji na širokopasovni internetni povezavi in predstavlja nekakšno nadomestilo telefonskemu omrežju in telefoniranju. Kljub temu, da je VoIP telefonija prava noviteta, pa v večini primerov ni potrebna niti zamenjava obstoječih stacionarnih telefonov.

Delovanje VoIP telefonije temelji na internetni povezavi

Za VoIP telefonijo boste zasledili tudi izraz Voice over Internet Protocol ali krajše kar IP telefonija. Kot že ime pove, sam prenos glasu temelji na paketnem prenosu preko omrežja, kjer se analogni signal pretvori v digitalni format. Ta se kompresira in prenese signal v IP paket za prenos preko omrežja.

Da pa lahko VoIP telefonija brezhibno deluje, je mogoča le preko širokopasovne povezave. Ta omogoča zadosten prenos podatkov in s tem dovolj veliko hitrost signala. S komunikacijsko strukturo običajno uporabniki upravljajo sami preko enostavnega spletnega vmesnika, vsa telefonska komunikacija pa poteka preko oblaka in je zato dostopna kadarkoli in kjerkoli.

Finančni prihranki so najbolj privlačna lastnost VoIP telefonije

Podjetja se za VoIP telefonijo odločajo predvsem zaradi učinkovite izrabe linij. Komunikacijske storitve so združene v celovite rešitve, ki podjetjem ponujajo upravljanje s telefonskimi klici, faksi, glasovno pošto, elektronsko pošto in še mnogo več. 

Najbolj privlačna lastnost, ki jo ima VoIP telefonija, pa je prihranek stroškov. Vsi klici potekajo preko interneta, kjer razdalja ni problem. To pomeni, da za klic v tujino ne boste zapravili niti centa, če le ta poteka znotraj istega internetnega omrežja. Za podjetja je to ključnega pomena, saj to predstavlja tudi cenejšo opremo, linije, delovno silo in vzdrževanje. Kljub velikemu začetnemu strošku, so veliki prihranki več kot očitni, zato se vam investicija hitro povrne, pri tem pa ima največjo zaslugo prav VoIP telefonija.